Воскресенье, 19.05.2024, 21:00
Приветствую Вас Гость | RSS

СЕМЕНА

Главная » 2010 » Январь » 24 » Витамины - Вітаміни
12:20
Витамины - Вітаміни
Вітамін А

Вітамін А покращує зір, і сприяє зростанню кісток і розвитку зубів. Він також допомагає підтримувати шкіру та волосся в здоровому стані. Ми також потребуємо вітаміну А для відтворення клітки та певних гормонів. Дослідження також підтвердили, що вітамін А це - ефективний профілактичний засіб проти кору.

Джерела вітаміну А у фруктах: абрикоса, авокадо, ожина, диня, ківі, манго, апельсини, персики, кавун.

Джерела вітаміну А в овочах: спаржа, брокколі, морква , капуста , горох, помідори,гарбуз, шпинат, часник .

Вітамін B1 (Тіамін)

Вітамін B регулює обмін амінокислот і вуглеводів. Так само він необхідний для здорового функціонування серця, нервової системи та м'язів.

Джерела вітаміну В1 у фруктах: кавун, авокадо.

Джерела вітаміну В1 в овочах: горох, буряк .

Вітамін B2 (Рибофлавін)

Як вітамін B1, B2 також регулює обмін білків, жирів і вуглеводів. Він допомагає утворенню червоної кров'яної клітки та важливий для зростання організму.

Джерела вітаміну В2 у фруктах: ківі, авокадо.

Вітамін B3 (Niacin)

Цей специфічний вітамін регулює обмін амінокислот і вуглеводів, і сприяє в налагодженні здорової травної системи.

Джерела вітаміну В3 у фруктах: банани, диня, ківі, персики, кавун.

Джерела вітаміну В3 в овочах: артишок, спаржа, помідори, авокадо, капуста брокколі, морква , зелений перець, капуста, гриби, горох, картопля .

Вітамін B5 (Пантотенічсека Кислота)

Вітамін B5 допомагає організму виробляти холестерин, він так само допомагає у виробництві певних гормонів. Ми також потребуємо вітаміну В5 для ефективного метаболізму їжі.

Джерела вітаміну В5 у фруктах: банани, авокадо, апельсини.

Джерела вітаміну В5 в овочах: артишок, капуста брокколі, морква , цвітна капуста , гриби.

Вітамін B6 (Pryidoxina)

Цей специфічний вітамін допомагає нашому організму виробляти антитіла в наших імунних системах, так само він допомагає у виробництві червоної кров'яної клітки.

Джерела вітаміну В6 у фруктах: банани, авокадо, кавун.

Джерела вітаміну В6 в овочах:морква , горох, картопля .

Вітамін B9 (Фолат / Фолієвая Кислота)

Фолат(Вітамін В9) допомагає нашому організму виробляти червоні кров'яні клітки та сприяє розвитку розумових здібностей. Цей вітамін є істотним компонентом у формуванні та створенні ДНК. Цей специфічний вітамін особливо важливий для жінок, які хочуть завагітніти та для вагітних (особливо на ранніх термінах вагітності). Фолієвая кислота скорочує ризик нервових дефектів труби в ембріонах, і сприяє здоровому зростанню клітки.

Джерела вітаміну В9 у фруктах: банани, ожина, диня, ківі, авокадо, апельсини, суниця, груша .

Джерела вітаміну В9 в овочах: артишок, помідори, спаржа, капуста брокколі, морква, зелений перець, капуста , цибуля , горох.

Вітамін C

Вітамін C діє як антиокислювач і допомагає захищати клітки тіла від потенційно руйнівних ефектів вільних радикалів, які можуть внести свій вклад до розвитку рака та серцево-судинної хвороби. Він також допомагає виробляти колаген, який є важливим для підтримки здорової структури шкіри та кісток. Вітамін С покращує засвоєння заліза в травному тракті.

Джерела вітаміну С у фруктах:яблука , банани, ожина, диня, виноград, ківі, авокадо, лимон, апельсин, персик, суниця, помело , кавун.

Джерела вітаміну С в овочах: артишок, помідор, буряк , спаржа, капуста брокколі, морква, цвітна капуста, огірок, зелений перець, капуста, гриби, цибуля ріпчата , горох, картопля , шпинат.

Вітамін D

Вітамін D допомагає нашому організму засвоювати магній та кальцій, останній, особливо істотний для міцних зубів і кісток.

Джерела вітаміну D в овочах: гриби.

Вітамін Е

Як вітамін C, вітамін Е захищає клітки від пошкодження, уповільнюючи окислення ліпідів і формування вільних радикалів. Він також важливий для формування червоних кров'яних кліток, ефективний при уповільненні старіння шкіри. Вітамін E сприяє засвоєнню вітаміну А.

Джерела вітаміну Е у фруктах:яблуко , банани, ожина, ківі.

Вітамін K

Вітамін K допомагає організму створювати безліч різних білків, включаючи той, який допомагає згортанню крові, та білки які сприяють зміцненню кісток. Вітамін К також допомагає регулювати рівень кальцію в крові.

Джерела вітаміну К в овочах: спаржа, часник , капуста брокколі, капуста, шпинат.

Просмотров: 1253 | Добавил: meta-ua | Рейтинг: 2.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта

Доска объявлений


Пользовательского поиска
Форма входа
Ссылки
Календарь
«  Январь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Семена
семена
Сайты
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0